بازگشت

گروه: دعا و زيارات
 
 
مرکز پاسخگو:دفتر تبليغات اسلامي
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:علت عدم استجابت دعا از محضر مولا و آقا امام زمان 7چيست ؟ هر چقدر حضرت را صدامي زنم , پاسخي نمي شنوم و كم كم به مرحلهء نااميدي نزديك مي شوم !


جواب:

دعا با شرايط خاصي به استجابت مي رسد و اگر با تحقق شرايط باز به استجابت نرسيد, حتماً مصلحت الهي چنين ايجاب مي كند. استجابت دعا در كوتاه مدت ممكن است تأثير مطلوبي بر شخص دعا كننده بگذارد و او راخشنود و راضي كند, ولي شايد در دراز مدت موجب به وجود آمدن مشكلات و دردسرهايي شود كه از كنترل خارج گردد.

دعا و اين كه بندهء خدا هميشه از خدا طلب خير و عافيت كند, بسيار خوب است .

در قرآن به اين آيه بر مي خوريم كه : .(1)

اين كه بر بعضي از حاجت ها اصرار ورزيم , اگر چه از مقولهء دعا است , اما عدم استجابت نمي بايست سبب رنج وناراحتي و يا نااميدي بشود. امام سجاد7فرمود:

1 يا براي او ذخيره و پس انداز مي شود

2 يا در دنيا برآورده مي شود

3 يا بلايي را كه مي خواست به او برسد, از وي مي گرداند>.(2)

اين كلام معصوم براي دعا و تأثير آن است . پس اگر ما از خداي متعال به طور مستقيم و يا با واسطه ءمعصومين : تقاضايي داشته باشيم , بدانيم كه اگر اين تقاضا معقول و مطلوب عقل و عرف است , اصرار بر آن تأثيرمثبتي روي زندگي ما خواهد گذارد, اگر چه به ظاهر در مقام استجابت قرار نگيريم . شايد استجابت آن در دنيا به نفع ما نباشد, مثلاً فرزندي از پدرش وسيلهء نقليه مي خواهد, ولي پدر تشخيص مي دهد كه اگر وسيلهء نقليه اي مثل دوچرخه يا موتور را براي فرزندش تهيه كند او را به مخاطره افكنده است , و اگر چه با تهيه وسيله لبخند شادماني ورضايت بر لبان فرزند نقش مي بندد, ولي او را دچار خطر تصادف خواهد كرد, كه اين نتيجه به صلاح او نيست . پدرهرگز دوست ندارد اين وسيله را براي فرزند بخرد. در عوض پول آن را به نفع او پس اندازد كرده تا در آيندهء نه چندان دور جهت رفاهش هزينه شود. ذكر اين مثال براي تقريب ذهن وفهم است .

نتيجه اين كه : اصرار در دعا مورد علاقهء خداوند متعال است و هرگز نمي بايست به خستگي يا نا اميدي كشيده شود. رسول گرامي اسلام 6فرمود: .(3)

در عين حال بحث دعا و مراتب استجابت يا عدم استجابت و شرايط آن بحثي گسترده است و براي دريافت پاسخ هاي مفصل تر به كتاب هاي مربوطه مراجعه شود.(4)

(پـاورقي 1.بقره (2 آيهء 186

(پـاورقي 2.آثار الصادقي , ج 6 ص 66

(پـاورقي 3.آثار الصادقين , ج 6 ص 62

(پـاورقي 4.تفسير موضوعي , نمونه , موضوع دعا.