بازگشت

گروه: نشانه هاي ظهور
 
 
مرکز پاسخگو:دفتر تبليغات اسلامي
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:درباره ظهور امام زمان(ع) نظريه هايي هست مانند اين كه ميگويند هر وقت دنيا پر از فساد شد، امام زمان ظهور ميكند. اگر اين طور است، براي تعجيل در ظهور امام، فساد را گسترش دهيم؟ آيا اين طور است و يا اين كه ظهور، شرايطي ديگر دارد؟


جواب:

در مورد ظهور امام زمان نظريه هايي وجود دارد كه يكي همان است كه اشاره كرديد، اما اين نظريه هم براساس عقل انساني و هم براساس آيات و روايات مردود است.

از نظر خرد، هر انساني كه خواهان هدفي است، سعي در رسيدن به آن و آماده كردن شرايط و زمينهها و مقدمات تحقق آن را دارد. اگر انسان چيزي را دوست داشته باشد، در طلب و جستجوي آن برميآيد، پس اگر ظهور امام زمان را (كه چيزي جز تحقق عدالت و رفع ستم روي زمين نيست) دوست داشته باشد، خود نيز براي عدالت و رفع ستم از بين رفتن فساد و تباهي روي زمين (كه بخشي از بي عدالتي است) تلاش خواهد كرد و سعي در آماده نمودن مقدمات را خواهد نمود.

آيات روشني وجود دارد كه به تمام مؤمنان و مسلمانان تكليف ميكند فشاد و تباهي را از روي زمين برداريد و عدالت را پابرجا و مستقر كنيد.

آيات به آناني كه فساد و تباهي را در زمين گسترش ميدهند، وعده عذاب دردناك داده است. از طرف ديگر تمام تكاليف و اعمال و عبادات و ارزشهاي اخلاقي و تكاليف اجتماعي مانند امر به معروف كه به مسلمانان دستور داده شده و واجب گرديده است، بي معنا و بي اثر خواهد شد، حتي بايد برخلاف آنها عمل كرد! به فرموده امام خميني (ره) امام زمان (ع) ميآيند كه عدالت و ارزشهاي اخلاقي را پياده كند؛ حال ما بياييم ارزشهاي اخلاقي را از بين ببريم و فساد را گسترش دهيم؟ اين معناي انتظار است؟!(1)

هم چنين به ما مسلمانان دستور داده شده كه پيامبر و امامان معصوم(ع) را الگوي زندگي خود قرار دهيم و همانند آنها در زندگي رفتار نماييم، اما آيا زندگي آنها اين گونه بوده كه فساد را در زمين گسترش ميدادند؟ عجبا!

اين فكر و عقيده هم از جهت عقل و هم با نگاه به صريح آيات و روايات مردود است.

اما رواياتي كه بيان كرده حضرت مهدي(ع) زماني ظهور ميكند كه ظلم و فساد در زمين گسترش يابد، در پاسخ بايد توجه داشت:

اول آن كه دين روايات، جز از آينده ميدهد در زماني كه امام زمان(ع) ظهور ميكند، ظلم و فساد در زمين گسترش يافته است، يعني درصدد بيان نشانههاي ظهور است. خبر دادن از آينده و زمان ظهور كه فساد گسترش مييابد، غير از آن است كه در زمان غيبت نبايد با گناه و فساد مبارزه كرد تا از بين برود؛ همان كاري كه امام زمان انجام ميدهد آنچه در آينده اتفاق ميافتد، نبايد جلوي تكليف و مسئوليت را بگيرد و ما بايد به وظيفه ديني و عقلي خودمان عمل كنيم.

پينوشتها:

1 - صحيفه نور، ج 19، ص 197، با تلخيص و تصرف.