جواب:
آموزش قرآن يكي از حقوق مسلّم فرزندان است كه متوجه والدين به خصوص پدران است. پيامبر اكرم(ص) ميفرمايد: حق فرزند بر پدر آن است كه به او قرآن بياموزد.(1) بر اين عمل، پاداش فراواني است. رسول خدا(ص) ميفرمايد: هيچ مردي فرزند خود را قرآن نياموزد مگر اين كه خداوند پدر و مادر كودك را در روز قيامت تاج پادشاهي عطا كند و دو لباس بهشتي به آنان بپوشاند كه هرگز مردم مانند آن را نديده باشند.(2)
يكي از روشهاي تربيت فرزندان، تشويق به قرائت قرآن است.
پيامبر اكرم(ص) ميفرمايد: فرزندانتان را بر سه ويژگي تربيت كنيد: محبت پيامبرتان، محبت اهل بيت و قرآن.(3)
براي اين كه فرزندتان با قرآن آشنا شود،
1- از شيوه همانند سازي استفاده كنيد، يعني در عمل به قرآن اهميت قائل شويد و تلاوت قرآن را در برنامه خود قرار دهيد و با آهنگ آن را بخوانيد. اگر ممكن است از طريق راديو قرآن، آهنگ دلنشين و جذاب قرآن را در منزل طنين اندازيد تا گوش فرزندتان با آهنگ قران انس پيدا كند و فضاي خانه از بوي عطر قرآن، معطر گردد.
2- نوارهاي ترتيل و تكرار آيات قران و برنامه صبا را كه به صورت سي دي ارائه است، تهيه نماييد.
3- ايشان را پس از رسيدن به سنين بالاتر به مراكز آموزش قرآن مانند دارالقرآن و دارالتحفيظ و غيره معرفي نماييد تا با روش صحيح و منطقي فرزندتان را تعليم دهند.
4- در مراحل مختلف از تشويق دريغ نورزيد.
اگر منظورتان از سرباز امام زمان(ع) شدن فرزندتان، طلبه و روحاني شدن است، بايد بگوييم اين موضوع بيستگي به علاقه ايشان و شرايط ديگر دارد، ولي خواست و تمايل خانواده در اين جهت بي تأثير نيست. از طرفي تربيت اخلاقي و محيط مذهبي و رفاقت با دوستان مذهبي و انس با روحانيوت و آشنايي با مساجد و رفتن به نماز جماعت و جلسات قرائت قرآن تأثير به سزايي دارد.
پي نوشتها:
1. كنز العمال، ج 16، ص 417.
2. وسائل الشيعه، ج 4، ص 825.
3. كنز العمال، ج 16، ص 456.
|