جواب:
دربارة ديدن حضرت مهدي(ع) بايد به چند مطلب توجه كرد:
1ـ ديدن حضرت بدون شناخت: شكي نيست كه حضرت در مجامع مختلف حضور پيدا مي كند و بين مردم احياناً رفت و آمد دارد و در مشاهد مشرفه مخصوصاً در ايام حج در مكّه و عرفات حضور دارد. او مردم را مشاهده مي كندو مردم نيز ايشان را مي بينند امّا او را نمي شناسند. در كتاب هاي روايي و در شرح حال برخي از اولياي خدا نقل شده كه بسيار اتفاق افتاده كه حضرت را ديده اند، ولي نشناخته اند، اما بعداً حدس زده اند كه حضرت مهدي(عج) بوده است.
2ـ ديدن حضرت با شناخت: ديدار حضرت همراه با توجه و با شناخت از اين كه ايشان حضرت مهدي(عج) هستند، گرچه امكان دارد و شايد براي برخي از اولياي خدا اتفاق افتاده باشد، ولي به نظر مي رسد اين نوع ديدار كم اتفاق افتاد[ه است.
ـ ديدار حضرت بدون ادعاي ديدار: در دو فرض يك و دو مخصوصاً در فرض دوم كسي كه موفق به ديدار حضرت شده، هيچگونه ادعايي ندارد و خود را به عنوان اين كه من كسي هستم كه با حضرت [مهدي(عج) ملاقات كرده ام، مطرح نمي كند. و اگر مدعي باشد و خود را ملاقات كننده معرفي كند، بايد تكذيب شود.
در روايات از ادعاي رؤيت و مشاهد و ارتباط با حضرت مهدي(ع) به شدت جلوگيري شده و مدعي ديدار و ارتباط را كذّاب و دروغگو انگاشته است.
حضرت به آخرين سفير خود (علي بن محمد سمري) نوشت: تو تا شش روز ديگر مي ميري. كارهاي خود را انجام بده و به هيچ كس وصيت نكن كه پس از تو جانشينت باشد. غيبت دوم و تامّ واقع شد و ظهوري نيست مگر پس از اذن خداوند. اجازة ظهور پس از مدتي طولاني واقع مي شود كه دل ها پرقساوت و سخت مي شود و زمين از ستم پر مي گردد. به زودي كساني از شيعيان من خواهند آمد كه ادعاي مشاهده و ديدن مرا بكنند. آگاه باشيد هر كس قبل از خروج سفياني و صيحة آسماني ادعا كند كه مرا ديده، دروغگوي افترا زننده است.
|