بازگشت

گروه: مهدويت
 
 
مرکز پاسخگو:دفتر تبليغات اسلامي
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:چه كنيم كه امام زمان(ع) از دست ما راضي و خرسند باشد؟


جواب:

از نظر علماي اخلاق، غيبت نوعي بيماري روحي و رواني است، كسي كه غيبت مي كند يا دوست دارد غيبت بشنود، مريض است. ابتدا بايد اين بيماري را شناخت و مصاديق مختلف آن و راه هاي نفوذ و آثار و عوارضي كه اين بيماري بر روح مي گذارد، نيز آثاري كه بر سرنوشت مادي و معنوي، دنيوي و اخروي دارد، شناخته شود، سپس ريشه ها و عواملي كه باعث بروز غيبت يا تقويت اين شجرة خبيثه مي شود، مورد بررسي قرار گيرد. به بيان ديگر: براي درمان هر بيماري و رفع هر آسبي و آفتي، لازم است به سه عنصر اساسي توجه نمود:

1ـ شناخت درد و آفت، آگاهي از آثار و عوارض و علايم آن،

2ـ شناخت علل و عوامل پيدايش و بروز آن،

3ـ شناخت راه هاي آسيب زدايي و درمان درد.

اشاره اي به آثار و عوارض غيبت

شناخت هر يك از عناصر سه گانه، به گونه اي در معالجه بيماري غيبت تأثير نافذ و نافعي دارد. شناخت آفات و آسيب هايي كه غيبت بر روان انسان وارد مي كند و آگاهي از آثار منفي آن بر سرنوشتش در دنيا و آخرت و كيفر و عذاب هاي آن، باعث پيدايش تذكر و تنبّه، و خوف و خشيت مي گردد.

غيبت از گناهان كبيره اي است كه خداوند براي آن مجازات آتش جهنم را مقرر داشته است. چگونه ممكن است انسان به خدا و قيامت اعتقاد داشته باشد و با خواندن و تدبّر در آيات و روايات غيبت تنبه نگردد؛ نيز از عذابي كه با ويلٌ لكل همزه لمزه بيان شده، به خود نيايد؟ غيبتي كه همانند خوردن گوشت مردةغيبت شونده است. آيا كسي اين كار را مي كند؟

غيبتي كه پيامبر اكرم(ص) گناهش را شديد تر از زنا دانسته،[14] و در حديث ديگري ميفرمايد: هر يك درهم ربا، گناهش نزد خدا، از سي و شش زنا بزرگتر است و گناه غيبت افزون از گناه زنا