جواب:
قبولي عبادات و توفيق راهيابي به درگاه خداوند متوقف بر حصول شرايطي است:
1ـ غذايي كه انسان مي خورد، حلال باشد. لقمه حرام باعث عدم قبولي طاعات ميشود.[33]
2ـ به اموال و حقوق و آبروي مردم احترام بگذارد.
3ـ از انجام گناهان كبيره و صغيره دوري كند و اگر احياناً انجام داد، توبه و استغفار كند.
4ـ از حبّ دنيا و از خودپرستي و خودخواهي دوري كند، زيرا اگر بخواهد عشق و علاقه به سوي محبوب جلب شود، از عشق هاي پراكنده به دنيا و زخارف دنيا تا حدّ مقدور بايد جلوگيري شود تا عشق و محبت ها به سوي عبوديت پروردگار سرازير شود.
6ـ به نوافل يوميه و نافلة شب مقيد باشد. نمازهاي نافله در شبانه روز 34 ركعت است كه با هفده ركعت نماز واجب مجموعاً 51 ركعت ميشود.
7ـ به تعقيبات نماز و مقدمات نماز توجه شود. پس از اداي نماز مقداري بنشيند و دعا و راز و نياز كند. همين طور قبل از نماز مقداري به راز و نياز و ذكر مشغول باشد.
8ـ به تلاوت قرآن بيشتر اهميت دهد. پيامبر(ص) فرمود: اشراف أمّتي حملة القرآن و اصحاب الليل؛[34] بزرگان امّت من دو گروه اند: حاملان وحافظان قرآن و عبادت كنندگان در شب.
9ـ عشق و علاقه و تمسك به اهل بيت(ع) شرط قبولي اعمال است. در جلساتي كه به عنوان بزرگداشت آن بزرگواران برگزار ميشود، بايد شركت كرده و به گفتههاي آنان به عنوان سنّت پيامبر عمل شود.
اگر انساني داراي اعتقادات صحيح و اعمال صالحه باشد و به نكاتي كه بيان شد مقيد باشد، عباداتش مورد قبول حق تعالي خواهد بودو مورد لطف و مرحمت و دعاي حضرت مهدي(ع) قرار خواهدگرفت.
|