بازگشت

گروه: مهدويت
 
 
مرکز پاسخگو:دفتر تبليغات اسلامي
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:چگونه نسل جوان را با امام زمان(ع) بيشتر آشنا كنيم؟


جواب:

برادر گرامي! آشنا ساختن جوانان با امام زمان(ع) از راه هاي مختلف ميتواند انجام گيرد مانند:

1ـ تبليغ گفتاري: متأسفانه بسياري از جوانان از ويژگي ها و صفات امام زمان(ع) آگاهي ندارند. وظيفة مربيان و مبلّغان اسلامي آن استكه به كارگيري روش هاي جذاب و زيبا امام زمان(ع) را (كه تماشاگه همة رمز و رازها و زبايي ها است) معرفي نمايند. اگر اين كار درست انجام گيرد، قطعاً نسلي كه به دنبال زيبايي است، هرگز از كنار چهرة زيبا و دلرباي مهدي(ع) نخواهد گذشت. بر اين اسال لازم است بر ويژگي هايي مانند: محبت، زيبايي، عدالت گستري، مهرباني و كمالات اخلاقي آن حضرت تأكيد شود و از ترسيم چهره خشن و جنگ طلب پرهيز گردد. از پيامبر (ص) روايت شده: مهدي (ع) طاووس اهل بهشت است.[1]

مهدي است آن كه از نظري بر جمال اوهردردمند غم زده كسب شفا كند

البته لازمنيست در اين راستا مجلس وعظ و خطابه اي برقرار گردد بلكه مي توان با برقراري رابطةنزديك و صميمانه و نشست هاي ساده و دوستانه در كنار صحبت هاي ديگر آن حضرت را نيزمعرفي كند.

به نظر ميرسداين شيوه از روش هاي رسمي و رائج مؤثرتر باشد.

2ـ استفاده ازشيوه هاي هنري: به تجربه ثابت شده كه زبان هنر از زبان كلام مؤثرتر است. از آن جاكه جوانان به هنر مانند فيلم و تئاتر علاقة خاصي دارند، بايد از اين ابزار مهمپيام رساني جهت معرفي الگوها از جمله امام زمان(ع) به طور شايسته استفاده كرد.ميزان تأثير گذاري فيلم هايي همچون محمد رسول الله(ص) و يا امام (علي) بر همگانروشن است. سال هاي سال است كه رمان در جهان معاصر، زبان تبليغ و تشريح فلسفه شدهاست. در عصر رسانه ها، سازمان هاي فرهنگي و سياسي، با توليد زيباترين فيلم هايكارتني پروژة انديشه پردازي را از دوران كودكي به اجرا در آورده اند. آنها آدمزمان ما را از دورة خردسالي تا پيري مخاطب قرار داده اند و با جادوي فيلم هايكارتني، در اختيار خويش گرفته اند، ولي ما در عرصة هنر ضعيف برخود كرده ايم. باتدوين زندگي نامة منتظران واقعي و حكايات انتظار و فيلم نامه ها و نمايشنامه درمقولة مهدويت و سرودن اشعار دربارة آن حضرت و نقاشي و طراحي و تهية داستان و رمانبايد اين خلأ برطرف شود.

3ـ تلطيفاحساسات جوان: شور و هيجان مذهبي و گرايش جوانان به مذهب يكي از ويژگي هاي دورانبلوغ است. به گفتة دبس در دوران بلوغ نوعي بيداري مذهبي حتي نزد كساني كهسابقاً نسبت به مسائل مذهبي لاقيد بودند ديده ميشود.[2]

براي شناساييامام زمان(ع) بايد از اين فرصت استفاده كرد و با برگزاري مراسم مذهبي و سمينارها وكنفرانس ها و زيارت آل يسين و غيره زمينة ارتباط جوانان با حضرت را فراهم نمود.روان شناس ها بهترين راه براي ايجاد محبت را رابطه مي دانند. اسلام نيز بر ايننكته تأكيد دارد و به منظور تحكيم روابط محبت آميز، به زيارت يكديگر، عيادت مريض،هديه دادن و سلام كردن توصيه نموده است. اين قاعده را مي توان دربارة امامان(ع)نيز سرايت داد. زيارت امام زمان(ع) و توسل به حضرت موجب ارتباط بيشتر ميشود وهمين امر مقدمات آشنايي را فراهم مي سازد.

امام خميني(ره)در مورد زيارت امامان مي فرمود: دانه مي ريزند تا كبوتر بگيرند.[3]ثوابها و ترغيب ها براي آن است كه رفت و آمد با ائمة طاهرين بيشتر شود.

جوان دوست دارددر جامعه مقبوليت و مسئوليت داشته باشد. بايد به جوان ميدان داد تا خوب با سليقه وذوق خويش در مجالس متعلق به امامان ايفاي نقش كنند و از اين طريق هم حسن تشخص طلبيجوان ارضا شده و هم رابطة عاشقانه جوان با امام زمان(ع) كه مقدمة آشنايي است،فراهم گرديده است.











[1]بحارالانوار، ج 51، ص 91.

[2]دكتر سيد احمد احمدي، روان شناسي نوجوانان و جوانان، ص 60.

[3]حسين مظاهري، جهاد با نفس، ج 3، ص 50.