بازگشت

گروه: مهدويت
 
 
مرکز پاسخگو:مركز تحقيقات سپاه
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:براي اين كه ارتباطهايمان با اهلبيت(ع) مخصوصاً امام زمان(عج) هيچگاه قطع نشود چه بايد كرد؟




جواب:

در پاسخ سؤال شما، توجهتان را به چند نكته جلب ميكنيم:

1- اولين گام جهت ارتباط با امامان(ع)، شناخت افكار و انديشهها و سيره عملي آن بزرگواران و نيز شناخت حقوقي است كه آنان بر عهده ما دارند؛ تا زماني كه معرفت ما نسبت به آن بزرگواران سطحي باشد و تنها آنان را تعبّداً احترام و تكريم كنيم، ارتباط و اتصال ما با آنان، به صورت عميق نخواهد شد. اگر يك عاشق فاقد شناخت صحيح از معشوق خود و خواستههاي او باشد، هيچ گاه قادر به ارتباط قلبي و عميق با او نخواهد بود. بنابراين لازم است حقوق ائمه به خصوص توقعات و انتظارات امام عصر(عج) را نسبت به خود بدانيم و با عمل به وظيفه، زمينه ارتباط را ايجاد كنيم.

2- معرفت به ائمه(ع)، مستلزم محبت آگاهانه و عاشقانه به آنان گرديده و در نتيجه چنين محبّتي منشأ امتثال اوامر الهي (طاعت خداوند) و اجتناب از گناهان خواهد گرديد. چنان كه در روايات آمده است كه امام علي(ع) فرمود:

»مَنْ اَحَبَّنا فَلْيَعْمَل بِعَمَلِنا«

{P - بحار، ج 10، ص 92. P}

كساني كه ما را دوست دارند بايد اعمال ما را هم (واجبات و ترك محرمات) انجام دهند

و در روايتي ديگر از امام صادق(ع) نقل شده است كه فرمود:

»بين ما (ائمه) و خداوند هيچ قرابت و خويشي نيست جز بوسيله اطاعت از دستورات الهي پس هر كس اطاعت الهي نموده و ما را دوست دارد، او در حقيقت شيعه ما خواهد بود.«

{P - بحارالانوار، ج 71، ص 179. P}

در همين راستا بزرگترين چيزي كه مانع يا سبب قطع ارتباط ما با ائمه ميگردد به گونهاي كه عنايات آنان را از ما سلب ميكند، گناه و عوارض آن است؛ قطعاً آسيبي كه به قلب انسان در اثر گناه وارد ميآيد، مانع فيض وجودي آنان از انسان خواهد شد. البته در مقابل هم هرگاه عمل مثبتي نظير خدمت به مردم خصوصاً به محرومين و از روي اخلاص انجام پذيرد قطعاً محبّت بيشتر ائمه(ع) را به خود جلب خواهد كرد.

بنابراين مهمترين مسأله در راستاي تداوم ارتباط با ائمه(ع)، پس از معرفت، مراقبت دائمي از رفتار و اعمال خودمان ميباشد.

3- دستورالعملهايي نيز در كنار نكات ياد شده جهت ارتباط بيشتر با امام زمان(عج) از ناحيه اولياي الهي بيان گرديده است كه برخي از آنها عبارتند از:

الف) خواندن زيارت جامعه و مطالعه كتابهايي كه در شرح آن نوشته شدهاند.

ب) خواندن نماز امام زمان(عج) ماهي يك بار (حداقل)

ج) خواندن زيارت آل ياسين ماهي يك بار (حداقل)

د)سلام دادن به امام عصر(عج) هنگام خوابيدن و برخاستن از خواب