جواب:
در اينكه ما موظفيم به سمت جامعه مهدوي و مدينه فاضله اي كه در راس آن امام معصومي چون حضرت حجت (ع) است حركت كنيم، شكي نيست. اما مسؤلان و عالمان جامعه وظيفه سنگين تري دارند.
تعبير شما كه به سمت ظهور حركت كنيم را بدين وسيله تغيير مي دهيم كه به سمت رضايت امام زمان (عج) حركت كنيم اگر درصدد انجام وظيفه و كسب رضايتمندي خداوند عالم و حضرت حجت (ع) باشيم، بسياري از رفتارها و گفتارهاي ما دگرگون خواهد شد. مي دانيم كه طبيعت بشر عوض شده است، همين انسانها بودند كه يازده امام را ياري نكردند و خانه نشين نموده و شهيد كردند. اكنون چون حضرت حجت را نمي بينيم ممكن است با صداي بلند وي را فرياد كنيم و به قول خودمان وي را به ياري طلبيده و اظهار آمادگي نماييم تا در ركابش خدمت كنيم، اما كمتر انديشيده ايم كه او كيست؟ چه ميكند؟ چه مي خواهد؟ چه يار و ياوري را دوست دارد و مي طلبد؟
برخي از مجالس مداحي و مولودي و عزاداري ما نيز با شأن اهلبيت سازگاري ندارد. و به تعبير شما به جاي حركت زا بودن قاعدانه است. اما اين از اصل ارزش مجالس مفيد در اين زمينه نمي كاهد. بسيار كسان ديده شده اندكه خود مجالس غير محرك و تعهد آفرين را رها كرده و به سمت منابر و مجالس شور آفرين شعورزا گراييده اند. تلاش مستمر و مضاعفي مي خواهد تا به علاقمندان اهلبيت (ع) و شيعيان مخلص تفهيم شود كه قبل از شعار، درك و شعور خود را نسبت به مكتب تشيع افزايش دهيم، مسئوليت فرهنگي، ديني، سياسي و اجتماعي خود را بشناسيم.
نگاه نقادانه به پديده هاي اجتماعي از جمله نحوه تعزيه داري ها و مولودي خواني ها بسيار مهم و ارزشمند است. هيچ منطقي با پخش و اشاعه خرافات به نام دين موافق نيست. اراده قوي مي خواهد كه ميدان را از دست برخي ميدان داران عزا و مدح كه ضربه به پيكر تشيع مي زنند بگيرد.
اما كاملاً بايد مواظب بود كه اصل بحث عزاداري، مولودي و مدح خواني زير سؤال نرود.
آگاهان جامعه از گذشته تا به حال و همواره بر اين مسأله تأكيد داشته تا تحريفها را از چهره مقدس دين و پيشوايان ديني بزدايد.
رهنمودهاي مقام معظم رهبري در اين زمينه بسيار رهگشا است و بخصوص جلوگيري ايشان از عمل وهن آميز قمه زني.
دراين زمينه همچنين حماسه حسيني مرحوم شهيد مطهري بسيار ارزشمند است كه عالمانه به نقد همين گونه مسائل پرداخته اند.
|