بازگشت

گروه: نشانه هاي ظهور
 
 
مرکز پاسخگو:مؤسسه پيوند با امام
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:
علائم ظهور حضرت مهدي (عج) چيست؟


جواب:

علائم و نشانههاي ظهور كه هر يك نويدي از نزديك شدن ظهور آن حضرت (عج) است فراوان است كه به ذكر مهمترين آنها اكتفا ميكنيم: الف)- خروج سفياني: سفياني مردي از نسل ابوسفيان است كه پيش از ظهور حضرت خروج ميكند و پس از ظهور با امام ميجنامام صادق (ع) فرمود: ما و خاندان ابوسفيان دو خانداني هستيم كه بر سر دين خدا با هم دشمني داريم. ما سخن خداوند را تصديق كرديم و آنان تكذيب كردند. ابوسفيان با پيامبر (ص) مبارزه كرد و معاويه با علي (ع) و يزيد با حسين بن علي (ع) به مخالفت برخاستند و سفياني نيز با قائم (عج) خواهد جنگيد.(1)

ب)- خسف در بيداء: خسف يعني، فرو رفتن و بيداء سرزمين بين مكه و مدينه است و مراد از آن فرو رفتن لشكر سفياني در زمين است.

علي (ع) فرمود: در آستانه ظهور قائم ما، مهدي (عج) سفياني خروج ميكند. سپاه وي به سوي مدينه حركت ميكند و چون به سرزمين بيداء ميرسند خداوند آنها را در كام زمين فرو ميبرد.(2)

ج)- خروج يماني: سرداري است از يمن كه قيام كرده و مردم را به حق و عدل دعوت ميكند. امام صادق (ع) فرمود: قيام خراساني و سفياني و يماني در يك سال و يك روز خواهد بود و در اين ميان هيچ پرچمي به اندازه پرچم يماني دعوت به حق و هدايت نميكند،(3)ظاهراً خراساني نيز دعوت به حق ميكند. د)- قتل نفس زكيه: نفس زكيه يعني، انسان پاك.

امام باقر (ع) فرمود: بين ظهور مهدي (عج) و كشته شدن نفس زكيه بيش از پانزده شبانهروز فاصله نيست،. (4)

ه)- صيحه آسماني: ظاهراً صدايي است كه در آستانه ظهور از آسمان شنيده ميشود. امام باقر (ع) فرمود: ندا كنندهاي از آسمان نام قائم را ندا ميكند پس هر كه در شرق و غرب است آن را ميشنود(5)

درباره تعداد ياران خاص آن حضرت كلياتي وارد شده است مانند اين كه: امام باقر (ع) فرمود: سوگند به خدا، سيصد و اندي نفر بدون وعده پيشين گرد ميآيند در ميان آنان پنجاه زن است،(6) درباره ويژگيهاي ياران حضرت نيز طبق برخي از روايات خداشناسي، عبادت و بندگي، شجاعت، فرمانبري، ايثار، زهد و سادهزيستي و نظم و انضباط از صفات آنان شمرده شده است.نشانههاي ديگري نيز وجود دارد كه براي مطالعه آن ر. ك: الف)- ظهور نور، علي سعادتپرور، نشر تشيع ب)- علائم ظهور امام زمان (عج)، محمد حسين همداني، انتشارات صحفي ج)- نشانههاي ظهور، سادات مدني، نشر منير د)- از ولادت تا ظهور، كاظم قزويني، ترجمه: فريدوني، نشراق ه)- از ولادت تا ظهور، كربي، انتشارات الهادي و)- چشم به راه مهدي، جمعي از نويسندگان دفتر تبليغات اسلامي قم، چاپ اول زمستان 1375، صص 316- 245 7- مقاله بررسي نشانههاي ظهور، اسماعيل اسماعيلي



















































منابع و مآخذ:

1) براي آگاهي بيشتر ر. ك: عصر ظهور، علي كوراني، ترجمه عباس جلالي، انتشارات سازمان تبليغات اسلامي)

2) (بحارالانوار، ج 52، ص 182)

3) (ينابيع الموده، قندوزي، چاپ بصيرتي، ص 427)

4) (كتابالغيبه، نعماني، ص 252)

5) (الارشاد، ج 2، ص 374)

6) (كتاب الغيبه، نعماني، ص 252)