بازگشت

گروه: مهدويت
 
 
مرکز پاسخگو:مؤسسه پيوند با امام
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:اعمال مستحبي را با چه نيتي بجا آوريم ك بيشتر مقبول خداوند و امام زمان (عج) باشد ؟


جواب:

اعمال مستحبيبه دو قسمت تقسيم مي شوند :

1_ اعمال مستحبيكه نيّت در آنها واجب است مثل : نماز يا روزة مستحبي

2_ اعمال مستحبيكه نيّت در آنها واجب نيست مثل : دعا ، زيارت ، تلاوت قرآن

در اموري كه نيت واجب نيست منظور اين است كه نيت شرط عبادت نيست .

امّا براي اينكه اعمال مستحبيما مورد قبول و رضايت خداوند و امام زمان (عج) واقع شود به نكات زير توجه كنيد :

1_ تمامي اعمال مستحبيرا بايد خالص براي خداوند انجام داد يعني اگر زيارت مي رويم دعا يا قرآن مي خوانيم چون در اين اعمال رضايت خداوند و امام زمان (عج) است انجام مي دهيم. و اينكه از انجام دادن اين عمل مستحبيتنها رضايت و خشنودي خداوند را بخواهيد نه رضايت شخص ديگري را.

2_ اعمال مستحبيغالباً داراي آداب ويژه اي هستند كه اگر با آن آداب خاص انجام نشود نتيجه مطلوب به دست نمي آيد . مانند غذايي كه در پختن اجزاء آن دقّت كافي نشده است كه برخي از اجزاء خام است نهايتاً غذاي بدست آمده كيفيت خوبي را ندارد.

3_ حضور قلب در اعمال مستحبيبه اين معنا است كه : اگر مشغول عمل مستحبيشديد قلب شما مشغول امور ديگر نباشد و كاملاً از اين عمل غافل شويد. به اين صورت كه روزي قصد مي كنيد به زيارت برويد هدف شما زيارت است امّا در اين راه با توجه به جاذبه هاي گوناگون كه در اطراف شما است مشغول ديدن و شنيدن و خوردن يا خريدن مي شويم و با حالت غفلتي وارد حرم مي شويم و هنوز در حال و هواي اجناس و جاذبه هاي اطراف حرم هستيد كه زيارت نامه را خوانده ايد و بيرون مي آييد.

در صورتي عملي پذيرفته است كه قلب و روح انسان كاملاً متوجه به آن عمل باشد در اين حالت كه حال معنوي سراغ انسان مي آيد از خواندن دعا و قرآن و زيارت نامه لذت مي برد.