بازگشت

گروه: ويژگي هاي حکومت
 
 
مرکز پاسخگو:مؤسسه پيوند با امام
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:موضوع1. آزادي : تساوي حقوق براي همهدستگيري از مظلومان جامعه، كاهش اختلاف طبقاتي 2.اقتدار : استقلال، رسيدن به قله هاي علم 3. سعادت : معنويت، رفاه، امنيت

ـ انقلاب و تحقق آرمان هايش چگونه زمينه ساز ظهور و حكومت جهاني حضرت مهدي( مي شود؟


جواب:



اگر ما به سيستم آموزشي كشورمان و همچنين تمام كشورهاي جهان نظري بياندازيم، مي بينيم كه آموزش دانشآموزان در مقاطع مختلف، متناسب با سطح علمي و سن و سال دانش آموزان مي باشد، مثلاً شما كه در مقطع اول دبيرستان مشغول به تحصيل هستيد، در ابتدا در كلاس اول دبستان، در درس رياضي با اعداد آشنا شديد و بعد جمع و تفريق و سپس تقسيم و راديكال و همينطور به مراتب كه سال تحصيلي شما بالاتر رفت، به ميزان اطلاعات شما افزوده شد و زمينة فراگيري اطلاعات بيشتري براي شما فراهم شد. اگر در كلاس اول دبستان، قبل از اينكه با اعداد آشنا شويد، به شما تقسيم و راديكال را درس بدهند، قطعاً قادر به يادگيري تقسيم و راديكال نخواهيد بود. جامعة بشري نيز همينطور است، بايد افراد جامعه به يك بلوغ فكري و معنوي مناسب، براي تشكيل حكومت جهاني حضرت مهدي( برسند. اگر جامعة بشري به سطح لازم نرسد، امام علي( در آن جامعه، 25 سال خانه نشين مي شود و وقتي كه به مردم مي گويد از من هر سؤالي داريد بپرسيد، قبل از اينكه از ميانتان بروم، شخصي ميپرسد كه تعداد موهاي ريش من چند تا است؟ و حضرت در جواب مي گويد اگر من جواب بدهم، به چه درد تو خواهد خورد و يا اگر جامعه آمادة آن حكومت جهاني نباشد، امام معصوم در مسلخ كربلا ذبح مي شود.

براي اينكه پاسخ شما را بطور كامل بدهيم، بايد ابتدا ويژگيهاي حكومت حضرت مهدي( را برايتان ذكر نماييم. امام زمان( جامعه اش بر اين چند پايه استوار است :

اول : بر نابود كردن و قلع و قمع كردن ريشه هاي ظلم و طغيان؛ نه اينكه فقط در ايران نباشد، بلكه در همة دنيا نباشد، نه ظلم اقتصادي و نه ظلم سياسي و نه ظلم فرهنگي و نه هيچ ستمي در آن جامعه، ديگر وجود نخواهد داشت. بايد استثمار و اختلاف طبقاتي و تبعيض و نابرابري و زورگويي و گردن كلفتي و قلدري، از عالم ريشه كن شود.

دوم : بالا رفتن سطح انديشه انسان است، هم انديشة علمي انسان و هم انديشة اسلامي انسان. يعني در دوران ولي عصر، شما بايد نشاني از جهل و بيسوادي و فقر فكري و فرهنگي در عالم پيدا نكنيد.







سوم : در آن روز همة نيروهاي طبيعت و همه نيروهاي انساني، استخراج مي شود و چيزي در بطن زمين نمي ماند كه بشر از آن استفاده نكند. اين همه نيروهاي معطّل طبيعي، اين همه زمين هايي كه مي تواند انسان را تغذيه كند، اين همه قواي كشف نشده مانند نيروهايي كه قرنها در تاريخ بود، مثلاً نيروي اتم و برق و الكتريسيته، كه قرنها بر عمر جهان مي گذشت و اين نيروها در بطن طبيعت بود، ولي بشر آنها را نمي شناخت، بعد بتدريج استخراج شد.

چهارم : محور در زمان امام زمان( ، محور فضيلت و اخلاق است. هر كس كه داراي فضيلت اخلاقي بيشتر است، او مقدمتر و پيشتر است.

ما ملّت ايران، انقلابي كرده ايم و انقلاب ما در راه آن هدفي كه امام زمان( براي تأمين آن هدف مبعوث مي شود و ظاهر مي شود، مقدمه لازم و يك گام بزرگ بود. ما اگر اين گام بزرگ را برنمي داشتيم، يقيناً ظهور ولي عصر( به عقب مي افتاد. ما با اين انقلاب،يك قدم اين بار را به منزل نزديكتر كرده ايم.

حال مردمي كه انقلاب كردند و خود را يك قدم به امام زمانشان نزديك كردند، باز هم يك قدم و يك قدم ديگر خود را به امام زمانشان نزديكتر كنند. چطور؟

اولاً : هر چه مي توانيم بايد دايرة اين مقدار از اسلامي كه من و شما در ايران داريم ـ مبالغه نمي كنيم كه اسلام كامل است، اما بخشي از اسلام را اين ملّت توانسته است در ايران پياده كند ـ همين مقدار از اسلام را هر چه مي توانيم در آفاق ديگر عالم گسترش دهيم.

ثانياً : بايد بتوانيم در درون جامعه خودمان، تقوا و فضيلت و اخلاق و دينداري و نزديكي به خدا را در خود تأمين كنيم. در اين صورت، پايه و قاعدة ظهور ولي عصر( را مستحكمتر كرده ايم و هر چه بتوانيم از لحاظ كميّت و كيفيّت مقدار مسلمانان مؤمن و مخلص را افزايش دهيم، باز به امام زمان وظهور ولي عصر نزديكتر شده ايم. پس ما مي توانيم قدم به قدم، جامعه خود و زمان و تاريخ خود را به تاريخ ظهور ولي عصر ( نزديك كنيم.

در مرحلة ديگر بايد مقدمات را همانگونه فراهم بكنيم؛ ما بايد با ظلم نسازيم و بايد عليه ظلم حركت قاطع بكنيم، هر نوع ظلمي و از هر كس. ما بايد جهت خود را، جهت اقامة حدود اسلامي قرار دهيم. درجامعة خودمان، نبايد هيچگونه مجالي به گسترش قهر و غلبه بدهيم. بايد تمام قوانين ما و مقرّرات مملكتي و اداري و نهادهاي اجرايي، همه و همه از لحاظ ظاهر و از لحاظ محتوي اسلامي بشود و به اسلامي شدن روز به روز نزديكتر بشود؛ اين جهتي است كه انتظار ولي عصر، به ما و به حركت ما مي دهد.(1)













ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

منابع و مآخذ :

ديدگاهها، حضرت آيت ا...خامنه اي، ص218 ـ 212