بازگشت

گروه: نشانه هاي ظهور
 
 
مرکز پاسخگو:فرهنگ ومعارف قرآن
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:با توجه به آيات قرآن كريم، بفرماييد كه امام زمانغ چه موقع ظهور ميكند؟


جواب:

دوست عزيز در آيات قرآن كريم، هنگام و زمان دقيق قيام امام زمان حضرت مهديغ معين نشده و حتي در احاديث، پيشوايان معصوم: از تعيين زمان دقيق ظهور آن حضرت نهي كردهاند و گفتهاند كه به جز خداوند مهربان كسي نميداند كه امام زمانغ چه وقت ظهور ميكند. از امام صادقدربارة وقت ظهور امام زمان سؤال شد كه آن حضرت در پاسخ سه بار فرمود: كساني كه وقت و زمان ظهور ]اماممهديغ[ را تعيين ميكنند، دروغگو هستند. چون تنها خداوند زمان ظهور آن حضرت را ميداند.

در كلام پيشوايان معصوم: و احاديث آنها علامت و نشانههايي را براي ظهور امامزمانغ ذكر كردهاند مثلاً: پيامبراكرمميفرمايد: در آستانه نزديك شدن به وقت ظهور حضرت مهدي مردم از گناهان و هواي نفس و خواستههاي شيطاني خود پيروي ميكنند و نماز را سبك ميشمارند.

امام صادقهم ميفرمايد: در آستانه ظهور آن حضرت، گراني، كمرنگ شدن تجارت سالم، گرسنگي و... بر جامعه حاكم ميشود و سپس آن حضرت آيه 155سوره بقره را در اينباره به عنوان شاهد نقل ميكنند و آن آيه اين است كه خداوند ميفرمايد: البته شما را به اندكي ترس و گرسنگي و بينوايي و بيماري و نقصان در محصول آزمايش و امتحان ميكنيم و صابران را مژده ده.

در برخي ديگر از احاديث به نقل از امام صادقآمده كه ميفرمايد: حضرت مهديغ وقتي كه ظهور كند، 313نفر از يارانش با او هم پيمان ميشوند و آن حضرت در مكه داخل و در طرف خانه كعبه نمايان ميشود.

خداوند همه ما را جزء ياران راستين آن حضرت قرار دهد.( ر.ك: عدالت گستر جهان، آيتالله اميني، انتشارات شفق / تفسير نمونه ،آيتالله مكارم شيرازي و ديگران، ج 1، ص 503 ج 7، ص 167 ج 13، ص 518، دارالكتب الاسلاميه، تهران / بحارالانوار، علامه مجلسي، ج 52، ص 103، داراحيأالتراث العربي، بيروت. )

حضرت مهديغ در مكه ظهور ميكند، در حال كه بر خانة كعبه تكيه زده است، ظهور خود را به جهانيان اعلام ميكند به گونهاي كه همه ميشنوند، ولي اين فقط نقطة آغاز ظهور ايشان از نظر مكاني است، زيرا بر اساس آيات قرآن و روايات امامان: حركت و قيام ايشان، قيام جهاني است به گونهاي كه به تمام جهان سرايت نموده همة ملتهاي جهان را از سلطة ظلم و زور رهايي ميدهد و همة جهان را پر از عدل و داد ميكند.

خداوند در قرآن ميفرمايد: ولَقَد كَتَبنا فِي الزَّبورِ مِن بَعدِ الذِّكرِ اَنَّ الاَرضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصّـَـلِحون (انبيأ،105) ما در زبور بعد از ذكر ]تورات[ نوشتيم كه بندگان صالح من وارث ]حكومت[ زمين خواهند شد. از امام باقر7 روايت شده است كه فرمود: مقصود از بندگان صالح، كه در آيه آمده، اصحاب حضرت مهديغ ميباشد. از اين آيه استفاده ميشود كه آن حضرتغ براي همة جهان ظاهر ميشود و حكومت او بر همة كرة زمين است پس ظهور ايشان، به يك كشور و يا كشورهاي خاصي منحصر نيست و قيام ايشان، مرز نميشناسد. پيامبر9 در حديثي ميفرمايد: اگر از عمر جهان، يك روز بيشتر نمانده باشد، خداوند آن روز را آن قدر طولاني ميكند، تا مرد صالحي از خاندان من برانگيزد كه صفحة زمين را پر از عدل و داد كند، همان گونه كه از ظلم و جور پر شده است.( تفسير نمونه، آيت اللّه مكارم شيراي و ديگران، ج 13، ص 518 و 519، نشر دارالكتب الاسلامية. )